Uutiset

Muoviroskaan puettu nainen
Syke Muovitiekartalla jo viisi vuotta 2.6.2023
Onnea Suomen Muovitiekartta: jo viisi vuotta työtä muovin kiertotalouden läpimurron puolesta! Suomen ympäristökeskus on ollut mukana ympäristöministeriön luotsaaman Muovitiekartan toteutuksessa alusta saakka, ja nyt Syken vetämä PlastLIFE edistää voimalla sen tavoitteita: vähennä ja vältä, kierrätä ja korvaa.
Lue lisää
img
Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Kiertotaloushankintojen tutkimuksen tulokset julkaistu 2.5.2023
Miten kiertotalous näyttäytyy kuntien hankinnoissa? Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Uusi julkaisu tuo eväitä kiertotaloushankintoihin.
Lue lisää
Traktori
CircBrief: Ravinteiden kierrätys on välttämätön osa kestävää ruokajärjestelmää 25.4.2023
Kun kotimaiset biomassat kierrätetään tehokkaasti kierrätyslannoitevalmisteiksi ja hyödynnetään viljelyssä, edistetään sekä ravinneomavaraisuutta että huoltovarmuutta.
Lue lisää
Muovipellettejä muovituotteiden valmistukseen
Mikä hiertää muovin kierrätyksessä? Muoviavain-hanke selvittää muovin kierrätyksen avainkysymykset 6.4.2023
Muovien kierrätyksellä, muovituotteiden kierrätettävyydellä ja kierrätetystä muovista valmistetuilla tuotteilla on keskeinen rooli toimivassa muovin kiertotaloudessa. Muoville asetettuja kierrätystavoitteita ei ole vielä likikään saavutettu Suomessa.
Lue lisää
img
Otetaan yhdessä vertaisverkostojen tieto käyttöön! 3.4.2023
Mikäli tarjolla olevien kiertotalousaiheisten tilaisuuksien tarjonta ja niiden osallistujamäärät vähänkään korreloivat sen kanssa, miten tehokkaasti kiertotaloutta saadaan edistettyä, tilanne näyttää lupaavalta!
Lue lisää
img
Syken tutkijat analysoivat keräämiään roskia Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 3.4.2023
Tutkijat Sanna Suikkanen ja Sari Kauppi keräävät pussillisen roskia osana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa. Tutkijat analysoivat, minkälaisia vaikutuksia roskaantumisesta on ympäristölle ja kertovat, mitä hyötyä roskista olisi ollut, jos ne olisi laitettu lajiteltuna jätekeräykseen.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu