Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Sähköverstas
Kansallinen uudelleenkäyttötoimijoiden verkosto perustettu 25.5.2022
Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus on osana Circwaste-hanketta perustanut Suomeen uudellenkäyttötoimijoiden verkoston. Verkoston tavoitteena on uudelleenkäytön edistäminen yhteiskunnassa sekä
uudelleenkäyttötoimijoiden yhteistyön vahvistaminen.
Lue lisää
Kiertotalouskaavio
Teollinen symbioosi kiertotalouden ajurina 20.5.2022
Teolliset symbioosit käsitteenä on yli 20 vuotta kehitetty malli, jolla pyritään ottamaan teollisuudesta syntyvien sivuvirtojen materiaalit käyttöön mahdollisimman tehokkaasti. Pauliina Oksasen opinnäytetyö Teolliset symbioosit kiertotalouden edistäjinä selvittää teollisten symbioosien potentiaalia kiertotaloudessa.
Lue lisää
img
Kiertotaloushankintojen käsikirja hankintojen tueksi 19.5.2022
Circwaste-hankkeessa on koottu kiertotaloushankintojen oppeja, tulkintoja ja esimerkkejä yksiin kansiin Kiertotaloushankintojen käsikirjaksi.
Lue lisää
img
Kiertotalous Pohjoismaissa – kuinka se tehdään? 29.4.2022
Pohjoismaiden ministeriöneuvoston kiertotalouden työryhmä järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen kiertotalouskonferenssin 16. kesäkuuta 2022 Oslossa.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Circtalk – Uusi webinaarisarja kiertotaloudesta

Circtalk-webinaarisarja kokoaa yhteen kiertotaloudesta kiinnostuneet ihmiset, nostaa esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja levittää hyviä kiertotalouskäytäntöjä. Tervetuloa mukaan!

loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Jätteet kiertämään toimistoissa - Rakasta joka murua!

Laadimme oppaaan toimisto-organisaatioiden lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä. Tartu toimeen, tutustu oppaaseen ja toteuta vaikkapa toimiston lajittelukampanja! 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Tutkimme kotitalouksien elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä Helsingin ja Keski-Suomen seuduilla kesällä ja syksyllä 2021. Molempia virtoja on tärkeää tutkia, sillä silloin saadaan kokonaiskuva elintarvikejätteen kokonaismäärästä ja miten jätteet kotitalouksissa lajitellaan, kirjoittaa Kirsi Silvennoinen.

Hyviä uutisia Suomesta

Riihimäki väylä 285
Teollisuuden jätemateriaalit soveltuvat hyvin maarakentamiseen – Rambollin kokeiluissa säästettiin luonnonvaroja 17.5.2022
Rambollin toteuttamassa Circwasten osahankkeessa luodaan konkreettisten pilottikokeilujen kautta ohjeita ja selvityksiä siitä, miten uusiomateriaaleja voidaan hyödyntää väylärakentamisessa entistä paremmin. Kokeilut toteutetaan yhteistyössä Väyläviraston kanssa.
Lue lisää
Kukkasen koulun aula
Kierrätyskalusteilla säästettiin lahtelaisessa koulussa yli 70 000 kiloa luonnonvaroja 7.3.2022
Lahden kaupunki on solminut kierrätyskalusteiden puitesopimuksen kolmen toimittajan kanssa. Kierrätystuotteiden valinta laski kalustehankinnan hintaa Kukkasen peruskoululla neljäsosaan vastaavan tasoiseen uushankintaan verrattuna.
Lue lisää
Ruokahävikin mittaus
Ruokahävikin seuranta tuottaa tulosta kunnissa 21.1.2022
Monet suomalaiset kaupungit ovat kokeilleet ruokapalveluissaan erilaisia seurantajärjestelmiä ruokahävikin mittaamiseksi ja vähentämiseksi. Circwaste-hanke selvitti, miten Lappeenrannan, Imatran, Jyväskylän ja Porin kaupungit ovat onnistuneet taklaamaan ruokahävikkiä seurannan tuottaman tiedon avulla.
Lue lisää
Lahden kaupunkisukset
Vaikuttavaan viestintään tarvitaan mielikuvitusta, konkretiaa sekä heittäytymistä 20.12.2021
Circwaste-edelläkävijäkunnat Lahti ja Lappeenranta juhlivat kuluvana vuonna 2021 ympäristöpääkaupunki sekä Green Leaf-juhlavuotta. Vuoteen on sisältänyt paljon erilaisia viestinnällisiä tempauksia ja tapahtumia. Myös Circwaste-hankkeessa viestintävuosi 2021 on ollut monipuolinen.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu