Hyppää sisältöön

Kehitämme yhdessä ratkaisuja kiertotalouteen!

Tarjoamme tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja kiertotalouden edistämiseksi Suomessa.

Ajankohtaista

kasvimaa
Kiertotalous nyt: kunnat kärkenä -lehti esittelee pioneerikuntien työtä 14.9.2023
Circwaste-hankkeen Kiertotalous nyt: kunnat kärkenä -lehti julkaistiin syyskuussa 2023 Kuntalehden liitteenä. Lehdessä kerrotaan erityisesti hankkeen edelläkävijäkuntien työstä kiertotalouden eteen.
Lue lisää
img
Kiertopalkinto 2023 - Vielä ehdit mukaan kisaan! 12.9.2023
Circwaste-hanke jakaa vuosittain Kiertopalkinnon kiertotaloutta edistävälle toimenpiteelle. Valinta tehdään Kestävyysloikka-palveluun vuoden aikana lisättyjen hyvien esimerkkien kesken. Parhaimmillaan toisille jaettu käytäntö monistuu ja vaikeuksista välitetty tieto auttaa muita ratkaisemaan eteen tulevia ongelmia.
Lue lisää
Muoviroskia luonnossa nosto
Muovin kulutuksen vähentäminen ja panostaminen kiertotalouteen pienentävät ympäristöhaittoja 12.9.2023
Yksi iso haaste muovien kiertotalouden tiellä on se, ettei muovi kierrä tarpeeksi hyvin kestävän kiertotalouden synnyttämiseksi.
Lue lisää
img
Circwaste-loppuseminaari 9.9.2023
Circwaste-hankkeen tuloksia esitellään hankkeen loppuseminaarissa 26. ja 27. lokakuuta Helsingin Hietalahdessa Radisson Blu Seaside Hotelissa. Tule kuulemaan, mitä Circwaste-hankkeessa on viimeisen seitsemän vuoden aikana oikein saatukaan aikaan!
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Uutta sivuillamme: PlastLIFE

PlastLIFE on laaja kansallinen yhteistyöhanke, joka edistää muovien kestävää kiertotaloutta. Tutustu hankkeeseen!

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Kriittiset raaka-aineet ovat erityisen tärkeitä mm. teollisuudenaloilla ja teknologioissa, joita tarvitaan vihreän siirtymän edistämisessä. Niiden kysynnän onkin ennustettu merkittävästi kasvavan vihreän siirtymän myötä, kirjoittavat Johanna Suikkanen ja Topi Turunen Circblogissaan.

CircBrief – kiertotalouden parhaita käytäntöjä tiiviissä paketissa!

Tarvitsetko kättä pidempää? CircBrief -julkaisuissa esittelemme suosituksia ja hyviä käytäntöjä kiertotalouden eri teemoihin liittyen.

Hyviä uutisia Suomesta

Lahden keskusta
Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050 - uusi kiertotalouden tiekartta hyväksytty 15.12.2022
Lahden kaupunginhallitus on hyväksynut kaupungille uuden kiertotalouden tiekartan. Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050. Kiertotalouden tiekartta ohjaa toimintaa tähän tavoitteeseen. 
Lue lisää
Kasvisbiojätettä
Kasvistuotannon sivuvirtoja voidaan hyödyntää rehuissa ja elintarvikkeissa 14.11.2022
Luonnonvarakeskuksen (Luke) Circwaste-osahankkeessa on tutkittu, miten kasvistuotannon sivuvirtoja voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Sivuvirroilla on monia käyttökohteita elintarvikkeista ja tuotantoeläinten ruuasta kosmetiikka-, luontaistuote- ja lääketeollisuuteen.
Lue lisää
Muovimukit
Maatalouden jätemuovimäärät ovat nyt tiedossa Pohjois-Karjalassa 10.10.2022
Karelia-ammattikorkeakoulu on tutkinut jo viiden vuoden ajan jätemuovien syntymistä ja kierrätysmahdollisuuksia niin maataloudessa kuin rakentamisessa.
Lue lisää
img
LUT-yliopiston kehittämällä teknologialla rakennus- ja purkujätteistä syntyy uusia komposiittituotteita 10.10.2022
Puu-muovikomposiittien tuotannolla vähennetään rakennus- ja purkujätteiden käsittelyn ympäristövaikutuksia.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset
loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen
  • Tulosta sivu