Hyviä uutisia Suomesta

Dekantterit 285
Kemikaaliviisaat hankinnat kiinnostivat Tampereella 25.3.2019
Julkisissa hankinnoissa voidaan vaikuttaa merkittävästi tuotteiden turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, kun niiden sisältämät kemikaalit huomioidaan ajoissa. Ekomerkit, kuten joutsenmerkki, auttavat kuntia kemikaaliviisaissa hankinnoissa.
Lue lisää
Sairaala Nova
Keski-Suomen Sairaala Nova resurssitehokkuuden edelläkävijäksi 28.2.2019
Jyväskylän Kukkumäkeen valmistuu vuonna 2020 uusi Sairaala Nova, jossa minimoidaan jätteiden määrä moderneilla jätehuoltojärjestelmillä ja resurssien järkevällä käytöllä.
Lue lisää
Circwaste Edelläkäivjälunnat Lahdessa 285
Purkukatselmuksia ja julkisten tilojen monikäyttöä – CIRCWASTE-edelläkävijäkunnat kokoontuivat Lahdessa 25.2.2019
Huonekalutehtaan vanhat hallit elävät uutta elämäänsä Lahden ammattikorkeakoulun tiloina Niemen kampuksella. Tämä rakentamisen kiertotalouden malliesimerkki toimi kohtaamispaikkana kuntien kiertotalouden asiantuntijoille, kun CIRCWASTE-edelläkävijäkunnat kokoontuivat yhteen.
Lue lisää
Hevoskuva 285
Hevosenlanta ongelmasta resurssiksi Lahden Jokimaalla 25.2.2019
Hevosenlanta on arvokas resurssi, jonka energiapotentiaalia hyödynnetään Lahden Jokimaan ravikeskuksen alueelle nousevassa biokaasulaitoksessa.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

 
 
 
 
 
 

Anu Pujola

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Luupin osaajat ovat miettineet jokaiselle ikäluokalle kiertotalouden edistämiseen ja jätteen vähentämiseen liittyvän teeman, jota käsitellään joko vierailukäynnillä tai kouluvierailun merkeissä, kirjoittaaa Anu Pujola.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Nallekarkit 285
Ympäristömerkit kiertotalouden ja kemikaaliviisaiden hankintojen tukena 16.5.2019
Turun ammattikorkeakoulun tuottamassa podcastissa haastatellaan Pohjoismaista tuoteryhmävastaavaa Terhi Uusitaloa Ympäristömerkintä Suomesta. Podcast antaa eväitä siihen, miten esimerkiksi Joutsenmerkin kriteerejä kehitetään ja miksi ympäristömerkkejä kannattaa käyttää hankinnoissa.
Lue lisää
Kiertotalouden kirittäjät 285
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa 14.5.2019
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa - seminaari kokosi 150 hengen kiertotalouden parissa työskentelevän asiantuntijajoukon Otaniemen A Grid – taloon 8.5.2019. Tilaisuudessa kuultiin laaja katsaus tämän hetken kiinnosvatimpien kiertotaloushankkeiden tuloksia. 
Lue lisää
WeFood palkinto 285
Hävikkiruokamyymälä WeFoodille Kiertopalkinto kiertotalouden edistämisestä 9.5.2019
WeFood-hävikkiruokamyymälä on valittu ensimmäiseksi Kiertopalkinnon saajaksi. Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood avautui kauppakeskus REDIin Helsinkiin syyskuussa 2018. Kiertopalkinto nostaa vuosittain esille kiertotaloutta edistyksellisesti edistäviä tahoja tai hankkeita jotka on syötetty Materiaaliloikka-verkkopalveluun. Palkinnon myöntää Suomen ympäristökeskuksen koordinoima Circwaste-hanke.
Lue lisää
Vuoden kiertotalouskunta 285
Vuoden kiertotalouskunta -kilpailu käynnistyy 2.5.2019
Opetetaanko kuntasi peruskouluissa kiertotaloutta, jaetaanko ylijäänyt hävikkiruoka kuntalaisille, hyödynnetäänkö rakentamisessa ylijäämämaita tai ovatko kiertotalousratkaisut yhtenä julkisten hankintojen kriteerinä? Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastavat kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.