Hyviä uutisia Suomesta

Ilmakuva Uusikaupunki 285
Uuteenkaupunkiin nousee kestävä kohtaamispaikka asukkaille 8.11.2018
Uuteenkaupunkiin rakennetaan uudenlainen liikunnan ja oppimisen monitoimitalo. Noin 20 000 neliön sivistys- ja hyvinvointikeskus on ensimmäisiä todella suuren mittakaavan ekologisia rakennushankkeita Suomessa ja vie osaltaan uusia kestäviä rakentamisen käytäntöjä eteenpäin.
Lue lisää
Ylivieskan kirkko 285
Ylivieskaan rakennetaan ekologinen kirkko 8.11.2018
Ylivieskan uuden kirkon suunnittelussa lähtökohtana ovat yhteisöllisyys, pitkäikäisyys ja muunneltavuus. Kirkon rakentamiseen käytetään paikallisia materiaaleja ja alueen omia ammattilaisia.
Lue lisää
Kädenjälki 285
Ilmianna pohjoiskarjalainen yritys positiivisesta ympäristöteosta 25.10.2018
Kestävän liiketoiminnan edistäminen Pohjois-Karjalan kiertobiotaloudessa (KELIPK) –hankkeen tavoitteena on kehittää kestäviä liiketoimintamalleja kiertobiotalouden toimijoille Pohjois-Karjalassa. Hanke on avannut kyselyn, jonka tarkoituksena on tuoda yritysten tekemät positiiviset kestävän kehityksen edistämisaskeleet paremmin näkyviin ympäristökädenjälkenä.
Lue lisää
Muovin elämä tilaisuus 285
Keski-Suomessa lisätään kierroksia muovinkierrätykseen 10.10.2018
Muovin elämä -tilaisuudessa Jyväskylässä tarkasteltiin muovipakkausten vaiheita suunnittelupöydältä käyttöön ja jätteeksi asti. Varsinkin muovin erilliskeräyksen laajentaminen herätti suuria tunteita. Kysymyksiin saatiin vastauksia paikallisilta jätehuoltoyhtiöiltä, tuottajayhteisön edustajilta ja muovin kierrättäjiltä.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Nostokuva Raukola

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Tänä syksynä käynnistyi Industrial CIRCWASTE Challenge Satakunta -haastekilpailusarja, jonka tavoitteena on etsiä ratkaisuja teollisten sivuvirtojen hyötykäytön edistämiseksi, kirjoittaa Tuula Raukola.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Lisää rohkeutta ja tekoja Suomen kierrätyskäytäntöihin


Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, minkälaisia toimenpiteitä neljässä maassa on tehty kierrätyksen tehostamiseksi. Vertailun perusteella Wales on noussut nopeasti kierrätyksen kärkikaartiin. Ruotsissa taas jätemäärä asukasta kohti oli alhaisin. Tiivistimme raportin tulokset, Suomen yhdyskuntajätteen tilanteen ja jätteiden hyödynnettävyyden kuviksi - saa levittää!
 

LISÄTIETOA 

superspessu läpinäkyvä 578px

Ajankohtaista

Heureka 285
Tulevaisuuden palasia – kiertotaloutta Heurekassa 24.11.2018 16.11.2018
Tiedekeskus Heurekan koko perheen tapahtumassa voit tutustua kiertotalouden innostaviin uusiin ideoihin ja innovaatioihin. Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen pisteellä voit tutustua esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin sekä erilaisiin käytännön kiertotalouden esimerkkeihin eri puolelta Suomea.
Lue lisää
Katriina Alhola 285
Vauhtia kiertotalouden rattaisiin 7.11.2018
Kiertotalouskiihdyttämö kirittää kuntien ja muiden julkisten tahojen resurssiviisaita hankintoja Suomessa. Kiertotalouden asiantuntijat tukevat useita pilottikohteita kirkkorakentamisesta ruokapalveluihin ja yhteiskäyttöautoihin.
Lue lisää
Laatuvaatekaappi 285
Jokainen vaatekaappi on osa ratkaisua 2.11.2018
Pikamuotikulttuurissa vaatteita tuotetaan ja myydään halvalla. Tuotteita ei tarvitse tehdä kestäviksi, sillä nurkan takana häämöttää jo uuden sesongin mallisto.Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Laatuvaatekaappi auttaa valitsemaan kestävästi vaateostoksilla.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa pihalla 285
Ole materiaalikiertojen sulkemisen vahva lenkki 19.9.2018
Syyskuun puolivälissä vietetään jälleen valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Aihe on niin tärkeä, että siitä on syytäkin muistuttaa meitä joka vuosi. Jokainen meistä on pääroolissa oman ruokajalanjälkensä pienentämisessä ja hävikin välttämisessä, kirjoittaa Tuuli Myllymaa.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.