Uutiset

Rahapuu piirroskuva
Verkkokoulutuksesta eväitä kestäviin ja innovatiivisiin julkisiin hankintoihin 31.7.2019
"Julkisilla hankinnoilla kestävä tulevaisuus" -verkkokoulutus tarjoaa kattavan opintopaketin kestävistä ja innovatiivisista julkisista hankinnoista. Verkkokoulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät merkittäviä ostopäätöksiä julkisilla rahoilla esimerkiksi kunnissa, sairaanhoitopiireissä, valtion palveluksessa tai seurakunnissa.
Lue lisää
Herneenpalko
Tieto kiertämään – viestintäopas ruoka-aputoimijoille 29.7.2019
Tieto kiertämään – viestintäopas ruoka-aputoimijoille on valmistunut Luonnonvarakeskuksen vetämässä Circwaste-hankkeen ruokahävikkiin keskittyvässä osahankkeessa. Oppaassa annetaan käytännön ohjeita ruoka-aputoimijan viestinnän suunnitteluun ja toteuttamisen.
Lue lisää
Puinen tuoli ja lamppu
Kiertotaloutta ja kemikaaliviisautta tukevia hankintoja Malmön kaupungilla 5.7.2019
Haitallisista aineista kiertotaloudessa kertovan webinaari- ja podcast-sarjan viidennessä osassa haastatellaan Malmön kaupungin hankkijaa Victoria Boysenia. Malmö on hankinnoissaan ottanut huomioon kemikaalit ja vaatinut yrityksiltä kemikaaliviisaita tuotteita.
Lue lisää
Rahoitus 285 163
Nesslingin säätiö myöntää rahoitusta ympäristökriisien ratkaisuja tutkivaan työhön 26.6.2019
Säätiön rahoituksella tuetaan ensisijaisesti nuoria tutkijoita ja heidän ratkaisuhakuisia postdoc- ja väitöskirjahankkeitaan ja painotus on vastikään väitelleiden tutkijoiden hakemuksilla.
Lue lisää
SER-jäte
Haitalliset aineet Circwaste-hankkeen webinaarissa 14.8.2019
Kierotalous on ajankohtainen aihe Suomessa. Juuri julkaistun hallitusohjelman yksi tavoitteista on vahvistaa Suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä. Kiertotalouden ratkaisuihin liittyy kemikaalien ja haitallisten aineiden riskien näkökulmasta sekä mahdollisuuksia että riskejä. Tätä aihetta käsiteltiin Circwaste-hankkeen toteuttamassa webinaarissa Haitalliset aineet.
Lue lisää
VTT sellupakkaus
Muovipakkausten ympäristövaikutus voidaan puolittaa seuraavan kymmenen vuoden aikana 18.6.2019
VTT:n mukaan muovin ympäristövaikutusten puolittaminen seuraavien kymmenen vuoden aikana on mahdollista tehostamalla muovien kierrätystä, korvaamalla muoveja uusiutuvilla materiaaleilla ja muuttamalla kulutustottumuksia.
Lue lisää
Kaikki uutiset