Uutiset

Heureka Tulevaisuuden palasia
Kiertotehdas-näyttely tarjoaa oivalluksia 16.10.2019
Mitä materiaaleja kännykän valmistukseen tarvitaan? Entä mitä tekisit vanhasta skeittilaudasta? Tule oppimaan uutta materiaalivirroista elämykselliseen Heurekan Kiertotehdas-näyttelyyn. Circwaste-hanke on mukana näyttelyn avajaisissa Tulevaisuuden palasia -tapahtumassa 26.10.
Lue lisää
Haitalliset aineet kiertotaloudessa kuvituskuva
Tiedon kulkua parannettava, jotta vaaralliset aineet eivät palaa kiertoon 14.10.2019
Vaarallisten aineiden osalta tiedon kulkua kiertotaloudessa on syytä parantaa ja kehittää teknologioita, jotta nämä aineet eivät palaa kiertoon uusissa tuotteissa.
Lue lisää
Kiertotalouskunta kilpailun voittajat
Jyväskylä on vuoden kiertotalouskunta 2019 12.9.2019
Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastoivat toukokuussa 2019 kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä. Jyväskylän kaupunki julkistettiin kilpailun voittajaksi Kuntamarkkinoilla 11.9. Kunniamaininnat saivat Lappeenrannan kaupunki ja Oulun kaupunki.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa
2020-luvun maailma tarvitsee edelläkävijöitä 30.8.2019
”Osallistava ja osaava Suomi - Suomesta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen yhteiskunta.” Näillä sanoilla on nimetty Suomen uusi hallitusohjelma, jonka nimi tuo esille kestävän elämän kannalta välttämättömät osatekijät. Samat osatekijät ovat itse asiassa myös toimivan kiertotalouden tukipilareita.
Lue lisää
IMG_8999_edited-1
VTT:n Bioruukissa kehitetään uutta ja järkevää 9.9.2019
VTT:n tulevaisuuden materiaalinäyttelyssä tutkijat esittelivät ympäristön kannalta järkevämpiä ratkaisuja fossiilipohjaisten materiaalien tilalle. Espoon bioruukissa 10.7.2019 esillä olleet sellu- ja biopohjaiset tuotekehitykset pyrkivät vastaamaan ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin.
Lue lisää
Energia- ja materiaaliloikka
Loikka -palvelu kerää yhteen hyviä ilmasto- ja kiertotalouskäytäntöjä 9.9.2019
Kesän aikana energia- ja materiaaliloikka – palveluun on kerätty uusia mielenkiintoisia kiertotalousesimerkkejä. Uusimmat loikat pureutuvat suomalaiseen kiertotaloustoimintaan niin ruokahävikin, jakamistalouden kuin materiaalien uusiokäytön näkökulmasta.
Lue lisää
Kaikki uutiset