Uutiset

Turku AMK, Kemin Digipolis Oy ja Pirkanmaan liitto mukaan Circwaste-hankkeen palvelukeskukseen 9.1.2019
Suomen ympäristökeskuksen vetämä kiertotalouden palvelukeskus laajenee, kun Turun ammattikorkeakoulu, Pirkanmaan liitto ja Kemin Digipolis Oy tulevat mukaan palvelukeskuksen toimintaan tukemaan kiertotalouden alueellista ja edelläkävijäkuntien työtä.
Lue lisää
Haastekilpailu yhdistää kiertotalouden asiantuntijat 20.12.2018
Suomen merkittävin elintarviketeollisuuden ja teurastamojen sivu-virtojen hyödyntäjä Honkajoki Oy löysi innovaatiokumppanit kiertotalouden tuotantoprosessinsa tehostamiseen CIRCWASTE Challenge -haastekilpailun kautta.
Lue lisää
Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa 13.12.2018
Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
Lue lisää

RSS
 • Yhdyskuntajätteen kierrätykseen vauhtia Suomessa 23.11.2018
  EU on kiristänyt kierrätystavoitteita jäsenmaissa. Yhdyskuntajätteen kierrätysasteen tulisi nousta 55 prosenttiin vuoteen 2025 ja 65 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä. Tällä hetkellä Suomessa yhdyskuntajätteestä kierrätetään 42 prosenttia. Yhdyskuntajätteen kierrätystä edistetään useassa Circwaste-osahankkeessa.
 • Kestävän yhdyskuntarakentamisen oppeja Saksasta 22.11.2018
  Lahden kaupunki osallistui Saksassa Local Renewables – Urban transformation to circular economy -kongressiin. Lahden kaupungin edustajat tutustuivat matkalla myös Freiburgin ja Baselin uusiin kestävän kehityksen kaupunkisuunnittelukohteisiin.
 • Lahti kartoitti jakamistalouden helmiä maailmalta 22.11.2018
  Yhteisöviljelyä, korjauskahvilaa ja kokonaisia yhteiskäyttöön perustuvia kaupunginosia. Lahden kaupunki selvitti jakamistalouden mielenkiintoisimpia esimerkkejä meiltä ja maailmalta.
 • Kestävä Keski-Suomi kisaillen näkyväksi 21.11.2018
  Amazing Keski-Suomi -tempaus toi näkyväksi maakunnan kestävää matkailua ja yritystoimintaa sekä lähiruokaa niin paikallisille kuin muillekin suomalaisille.
 • Uuteenkaupunkiin nousee kestävä kohtaamispaikka asukkaille 8.11.2018
  Uuteenkaupunkiin rakennetaan uudenlainen liikunnan ja oppimisen monitoimitalo. Noin 20 000 neliön sivistys- ja hyvinvointikeskus on ensimmäisiä todella suuren mittakaavan ekologisia rakennushankkeita Suomessa ja vie osaltaan uusia kestäviä rakentamisen käytäntöjä eteenpäin.
Lisää uutisia