Kierrätysmateriaaleista komposiittituotteita

Uutinen 30.5.2017 klo 10.21
Alueuutinen_komposiitit
 

Kompotek Oy rakentaa Lappeenrantaan, Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n kupeeseen pilottilaitosta, jossa yhtiö valmistaa biokomposiittituotteita kierrätysmateriaaleista. Kompotek ja myynti- ja markkinointiyhtiö Wimao Oy ovat kehittäneet patentoidun ekstruusiopuristeteknologian. Circwaste-osahankkeessa yhtiö pääsee testaamaan teknologiaa teollisessa mittakaavassa.

”Pystymme hyödyntämään monipuolisesti materiaaleja, koska teknologiamme sallii pienet pitoisuusvaihtelut. Voimme käyttää raaka-aineena villaa, kipsiä, tekstiileitä, puuta, paperia ja muovia. Käytännössä kaikki kierrätyskuitu sopii, on se sitten synteettistä, lasi- tai hiilikuitua tai mineraalikuitua”, kertoo Kompotekin ja Wimaon toimitusjohtaja Ville Immonen.

Laitoksen materiaalitehtaassa raaka- ainevirrat jalostuvat. Lopputuotteen valmistuslinjalla kuidut ja kierrätysmuovi yhdistetään ja muotoillaan lopputuote. Rakennus-, pakkaus-, logistiikka- ja ajoneuvoteollisuuden erikoistuotteet korvaavat muovi- ja metallituotteita, jopa betonia.

Juttu on julkaistu Circwaste-lehdessä 1/2017


  • Tulosta sivu