Kiertotalouden osaamisverkostosta Kiertotalous-Suomi

Uutinen 9.6.2022 klo 16.03
© SYKE

Kiertotalouden osaamisverkoston perustaminen on yksi kiertotalouden strategisessa ohjelmassa esitetyistä toimenpiteistä. Verkoston rakentaminen alkoi maaliskuussa 2022 ja sen uudeksi nimeksi valittiin Kiertotalous-Suomi. Lanseeraustilaisuus on 27.9.2022 Helsingin keskustakirjasto Oodissa ja verkossa.

Kiertotalous-Suomi on kiertotalouden osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Verkosto tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä.

Kiertotalous-Suomen tavoitteena on tukea kuntien, elinkeinoelämän ja kiertotalouden ekosysteemien työtä hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan kehittämisessä. Kiertotalous-Suomi kokoaa yhteen kiertotalouden osaajat, levittää tietoa ja hyviä toimintamalleja sekä parantaa toimijoiden valmiuksia kiertotalouden edistämisessä. 

"Hienoa, että verkosto on herättänyt laajaa kiinnostusta jo valmisteluvaiheessa. Haluammekin kehittää Kiertotalous-Suomesta osallistavan ja kokoavan yhteistyöverkoston, jossa toimijat ovat aktiivisesti mukana toteuttamassa erilaisia aktiviteetteja ja jakamassa tietoa", visioi johtava asiantuntija Paula Eskola Motivasta.

Kiertotalous-Suomi lanseerataan syyskuussa

Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuus pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa 27. 9.2022. Tilaisuudessa kerrotaan verkostosta, sen tulevista toimista ja suunnitellaan toimintaa yhdessä sidosryhmien kanssa. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai seurata tilaisuutta livestriiminä. Syyskuussa avataan myös osaamisverkoston verkkopalvelu. 

Ilmoittautuminen Kiertotalous-Suom en lanseeraustilaisuuteen 

Linkki paikan päällä osallistumiseen: 
Kiertotalous-Suomi – paikan päällä osallistuminen 
 
Linkki verkon kautta osallistumiseen: 
Kiertotalous-Suomi – verkon kautta osallistuminen

Lisätietoja 

  • johtava asiantuntija Paula Eskola, Motiva Oy, paula.eskola@motiva.fi, puh. 040 555 2961
  • kestävän kiertotalouden strategisen ohjelman johtaja Petrus Kautto, Suomen ympäristökeskus SYKE, petrus.kautto@syke.fi, puh. 0295 251 272

Kiertotalouden osaamisverkostoa kehitetään yhdessä kiertotalouden toimijoiden kanssa. Motiva Oy ja Suomen ympäristökeskus SYKE koordinoivat toimintaa ja sitä rahoittaa ympäristöministeriö.


  • Tulosta sivu