Kalat uivat kaupunkien kaduille muistuttamaan, että roskat eivät kuulu katukaivoon

Uutinen 30.8.2023 klo 10.58
Ahvenkaivonkansitarra Oulussa. © Kiia Palo

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -kampanjassa kaupunkien katukaivoja merkitään värikkäillä tarroilla 21.8–3.9.2023. Kampanja muistuttaa kuluttajia siitä, että maahan heitetty roska kulkeutuu helposti katukaivojen kautta vesistöihin.

Kaivoista löytyy muun muassa tupakantumppeja, take away -tuotteiden kääreitä sekä muuta muoviroskaa. Maailmassa tuotetun jätteen määrän arvioidaan kasvavan jopa 70 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, joten toimia roskaantumisen ehkäisemiseksi tarvitaan. Maahan heitetty kierrätettävä roska on myös hukkaan heitetty resurssi.

Kampanja toteutetaan osana laajaa, seitsemänvuotista PlastLIFE -hanketta, jonka tavoitteena on kestävä muovien kiertotalous Suomessa vuoteen 2035 mennessä.

Katukaivoja merkitään värikkäillä kalakuvilla yhteensä 15 kaupungissa. Mukana kampanjassa ovat Helsingin seudun ympäristöpalveluiden eli HSY:n kautta Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen. Lisäksi kampanjaan osallistuvat Kemi, Joensuu, Lahti, Oulu, Parainen, Pori, Rauma, Riihimäki, Salo, Tampere ja Turku. Kampanja näkyy katukuvan lisäksi laajasti myös sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa ja se vetoaa kaikenikäisiin kansalaisiin.

Mahanpuruja muovista Oulussa 2023 © Kiia Palo

Tutustu Pidä Saaristo Siistinä ry:n tehtäviin PlastLIFE-hankkeessa 

Lue lisää Mahanpuruja muovista -kampanjaan (pidasaaristosiistina.fi) 

PlastLIFE-hanke saa EU:n LIFE-ohjelmasta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaalien sisältö edustaa ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista CINEA/Euroopan komissio ei ole vastuussa.

 
 
 

 


  • Tulosta sivu