Circwaste-loppuseminaari

Uutinen 8.3.2023 klo 15.52
Circwaste-hankkeen loppuseminaari
Nähdään Helsingissä lokakuussa!

Seitsenvuotinen "Circwaste – Kohti kiertotaloutta” -hanke on tulossa päätökseensä vuoden lopussa. Hanketta on toteutettu vuosina 2016–2023. Tavoitteena on ollut luotsata Suomea kohti kiertotaloutta ja toteuttaa valtakunnallista jätesuunnitelmaa. Circwaste on 20 kumppanin ja 10 osarahoittajan luomus, jonka koordinaattorina Suomen ympäristökeskus on toiminut. Hanke on saanut suuren osan rahoituksestaan Euroopan komission LIFE-ohjelmasta.

Seitsemän vuoden työn tulokset

Circwaste-hankkeessa on toteutettu lähes 20 pilottihanketta, jotka ovat tuottavat konkreettisia tuloksia esimerkiksi kierrätyspuistojen ja uusien kierrätystoimintojen kehittämiseen, muovijakeiden uudelleenhyödyntämiseen, ylijäämäruuan jakelun kehittämiseen, biokaasun tuotantoon, älykkäisiin hallintajärjestelmiin ja teollisten symbioosien luomiseen liittyen.

Loppuseminaariin kootaan Circwaste-hankkeen vaikuttavimmat tulokset yhteen ja esitellään mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja kiertotalouden edistämisen uusimpiin tutkimus- ja kehittämistuloksiin liittyen. Lisäksi luvassa on esimerkkejä kansainvälisiltä puhujilta.

Kiertotaloutta merellisissä tunnelmissa

Circwaste-hankkeen tuloksia esitellään hankkeen loppuseminaarissa 26. ja 27. lokakuuta Helsingin Hietalahdessa Radisson Blu Seaside Hotelin konferenssitilassa. Radisson Blu Seaside Hotel sijaitsee entisessä Valion juustovaraston rakennuksessa, jonka on suunnitellut arkkitehti Maunu Siitonen vuonna 1939, joten se sopii kiertotaloutta edistäneen hankkeen loppuseminaarin paikaksi varsin hyvin. Rakennusta pidetään funktionalismin ajan teollisuusarkkitehtuurin merkkiteoksena.

Tule kuulemaan, mitä Circwaste-hankkeessa on viimeisen seitsemän vuoden aikana oikein saatukaan aikaan ja mitä kaikkea kiertotalouden saralla onkaan lähtenyt sittemmin käyntiin. Tilaisuudessa pääset verkostoitumaan kiertotalousalan muiden asiantuntijoiden ja osaajien kanssa. 

Tarkempi puhujalistaus ja ohjelma julkaistaan alkusyksystä, mutta pidäthän jo nyt ajankohdan varattuna kalenteristasi!

Lisätietoja

Hankkeen projektipäällikkö, ryhmäpäällikkö Tuuli Myllymaa, etunimi.sukunimi@syke.fi, 029 525 1437

Tutkija Hanna Savolahti, etunimi.sukunimi@syke.fi, 029 525 1592

Projektiassistentti Waltteri Heikkilä, etunimi.sukunimi@syke.fi, 0295 251 021


  • Tulosta sivu