Turun Topinpuisto yhdistää materiaalivirrat, osaamisen ja ideat

Uutinen 30.4.2018 klo 13.31
Topinpuisto_285
 

Lounaisessa Suomessa kotitalouksien ja yritysten jätehuolto on kelpo tolalla. Tulevaisuuden tavoitteet ovat silti korkealla. Turun Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa alueen yritykset kehittävät jätteeksi päätyvien materiaalien arvoketjuja tutkimuslaitosten kanssa.

”Topinpuistossa on mahdollista löytää yhteistyökumppaneita, kehittää ideoita alan ammattilaisten kanssa tai löytää hyödyntäjiä uusille ratkaisuille ja materiaaleille”, kiertotalousasiantuntija Sini Ilmonen Lounais-Suomen Jätehuollosta sanoo.

Tulevaisuudessa Topinpuisto toimii entistä vahvemmin myös seudun kiertotalousratkaisujen ja -mallien näyteikkunana ja koulutuskeskuksena. Tällä hetkellä Topinpuistoa kehitetään osana 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hanketta.

Myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kannustaa kiertotalouden kehittämiseen yhteistyön voimin. Tuoreessa blogikirjoituksessaan Arve kertoo, että kaupunkistrategiansa mukaisesti Turku haluaa vauhdittaa materiaalikiertotalouden kehitystä ja toteuttaa resurssiviisauden periaatteita: jätteettömyyttä, päästöttömyyttä ja kestävää luonnonvarojen käyttöä.
 

Lisää aiheesta: